Lost & Found

Jezelf Hervinden

Van Buiten Naar Binnen
Van Vasthouden Naar Loskomen
Van Hoofd Naar Hart

Verlies je zelf om steeds meer je ware essentie terug te vinden.

Lost & Found is een veelzijdig,
verdiepend groepstraject voor jou als je:

- jezelf steeds verliest in relaties en/of situaties,
- je kracht & energie weggeeft,
- verlangt naar rust, verbinding en levensvreugde,
- vrij wil leven vanuit liefde & zachtheid.
 
...en als je er klaar voor bent om zelf innerlijk werk te doen,
bereid bent in de spiegel te kijken. Dat het over jou mag gaan!

Hoe zou het voor je zijn om...

   • je patronen, beperkende overtuigingen en blokkades zelf te doorzien zodat je het kan transformeren en helen?
   • alle verantwoordelijkheden, energieen, gevoelens en gedachten van anderen bij de ander te laten, zodat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor jezelf?
   • vertrouwen en veiligheid te voelen van binnenuit zodat je je kan richten op wat jij wil om ruimte te maken voor jouw gevoelens en verlangens?
   • rust en ontspanning te ervaren, om te voelen dat je goed genoeg en van waarde bent, te beseffen dat jij er mag zijn, want je bent er al.
   • vol te kiezen voor en te genieten van het leven en vanuit zachtheid in beweging te komen?

True Belonging
Stay present with people without sacrificing who you are.
Brené Brown

Ontmoet jezelf

Dit groepstraject nodigt je uit om je innerlijke wereld te verkennen. Welke oude patronen, overtuigingen en/of angsten beperken of belemmeren jou. Het belangrijkste wat je te doen hebt is loskomen van het zorgen voor anderen en zelf verantwoordelijkheid nemen, zodat jouw levensenergie weer stroomt.

Ontmoet anderen

In groepen kan magie ontstaan en komen thema's boven die allemaal te maken hebben met de verbinding met jezelf en je verbinding met anderen. De uitgewezen kans om jezelf opnieuw te ontdekken, te helen en transformeren. De buitenwereld is jouw spiegel, daar valt zoveel van te leren.

Groepstraject & Werkwijze

In dit groepstraject geef ik door wat ik zelf afgelopen jaren heb mogen ervaren en wat mij veel heeft gebracht in mijn leven. Mijn hoofd wil graag alles weten, gelijk hebben en bovenal mij beschermen tegen verandering. 

Dat hielp niet! Mijn overtuigende gedachten zijn krachtig en hielden vast aan het concept dat een ander mij moet redden of beschermen. Ik snapte wel dat ik alleen mezelf kan redden, maar HOE DAN?

Er kwam pas ruimte voor voelen door te ervaren en als mijn hoofd er even niet bij of tussen kon komen. Maar om mezelf open te kunnen stellen en vertrouwen op te bouwen, had ik een zachte werkwijze en een veilige bedding nodig. Dit was voor mij de krachtigste en meest effectieve wijze om mezelf te doorzien en stappen te durven maken. 

In 6 maanden neem ik jou en de groep met liefdevolle aandacht mee door verschillende fases van groei en ontwikkeling. Je bepaalt daarin geheel jouw eigen tempo. Ook kleine stappen zijn belangrijke, waardevolle en leerzame stappen, als je bereid bent ze te zien als zodanig.

Ik laat je ontdekken wat het betekent om dat van de ander bij de ander laten, wat er werkelijk bedoeld wordt met zo binnen zo buiten, jezelf in de spiegel aankijken, loskomen van je verhalen en eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Want je wil geheid heel graag kapitein zijn van je eigen schip, aan het roer staan van je leven, maar wellicht vraag je je vaak af: Hoe dan?

Stap voor stap begeleid ik je daarin om de weg naar de verbinding met jezelf vrij te maken.

Voor wie?

 ** Dit traject is voor jou als je een moedige mens bent die bereid is zelf het (innerlijke) werk te doen, om in de spiegel te durven kijken en er klaar voor is voorbij haar verhalen te gaan.

** Dit traject is voor jou als je lichter en luchtiger wilt leven. Verlangt naar  genieten en in beweging wil komen omdat je voelt dat je iets te doen hebt hier en alles uit jezelf wil halen.

** Dit traject is voor jou als je je al bewust bent dat je steeds blokkerende patronen waar je niet los van kan komen zelf in stand houdt, en die jij niet wilt projecteren op anderen of wil overdragen aan bijv. je eigen kinderen.

Je voelt dat het wellicht niet bij jou is begonnen, maar het wel bij jou kan eindigen!

Wat brengt dit traject jou?

Tijdens dit traject ga je verbinding maken met je authentieke zelf en bewandel je de weg naar heelheid. Je gaat jezelf steeds beter leren kennen en wordt op een liefdevolle en compassievolle wijze uitgenodigd om:

- uit je hoofd te komen, te landen in je lijf en je te verbinden met je authentieke zelf.
- te ervaren welke gevoelens, emoties en ervaringen van jou zijn en van de ander.
- eigen verantwoordelijkheid te nemen en dat van de ander bij de ander te laten.
- je energie op te schonen op velerlei lagen

- je patronen, overtuigingen, angsten en trauma's te doorzien.
- je eigen plek in je familiesysteem te zien en voelen.

- stap voor stap veiligheid, vertrouwen en vrijheid op te bouwen in jezelf.
- naar je inspirerende hart te luisteren en die weg te blijven volgen.

Ben je er klaar voor om echt naar jezelf te kijken,
gedreven om het innerlijke werk zelf te doen,

je gevoel toe te laten en naar je lijf te luisteren?

Dan helpt dit traject je om jezelf te hervinden
en rust te ervaren in de weg die je gaat
.

Het leven is een ontdekkingsreis van afgescheidenheid naar heelheid
om eenheid & oneindigheid te ervaren.

Locatie & Data

Dit groepstraject bestaat uit 1 zondag en 5 zaterdagen van januari t/m juni en vindt plaats bij de Berkeley in het prachtige Bergen aan de Noord-Hollandse kust.

Data & Tijden 2021:
- Zondag 31/1 en Zaterdagen: 27/2, 27/3, 24/4, 29/5 & 26/6
- Tijd: 10.00 - 17.00uur
- Max. 8 deelnemers

Investering

Je investering voor het Lost & Found Traject bedraagt € 1447* incl. btw.
*Gespreide betaling is mogelijk
*Betaalt je werkgever voor je traject dan is €1447 excl. btw.

Inclusief:
- Intake gesprek telefonisch of online
- 6 trajectdagen met de groep
- Energetisch- & Systemisch Werk
- Yoga, Meditatie & Ademwerk
- Muziek, Dans & Beweging
- Een prachtige plek in een natuurrijke omgeving
- Een kleine groep met volop ruimte voor je eigen proces
- Een half jaar lang persoonlijke begeleiding en groepsondersteuning
- 6x lekkere, gezonde lunch
- Thee/koffie & lekkers op trajectdagen.

Er kunnen max. 8 personen deelnemen aan dit traject, mede om te kunnen voldoen aan covid-maatregels.

Wil je in dit traject nog completer maken, dan bied ik je 3 (online) individuele dieptesessies aan van 1,5uur voor € 297 en bedraagt je traject €1744* incl. btw.
*Betaalt je werkgever dan is €1744 excl. btw.

Aanmelden & Informatie

Het kan goed dat dit traject je een dubbel gevoel geeft. Deels raakt het wellicht iets spannend en vurigs in jou wat zo op zoek is naar vrijheid en verlangt te genieten. Deels is er geheid weerstand, want oh jee wat gaat dit te weeg brengen,  wil ik wel echt veranderen  en kan mijn omgeving dat wel handelen?

Het enige wat ik kan zeggen is dat je dezelfde mooie persoon blijft die je al bent, alleen ga je je krachtiger, lichter, levendiger en vrijer voelen, meer in acceptatie met jezelf en steeds meer in contact met wie je werkelijk bent.

Mocht je twijfelen of dit traject iets voor jou is of vragen hebben, neem dan contact met me op dan kijken we daar samen naar.

Ervaringen van Lost & Found deelnemers:

Nancy van der Werf

Wat ben ik blij dat ik dit mooie traject mocht volgen. Ik als vrij nuchtere meid was echt elke keer weer onder de indruk. We hebben met een hele mooie groep de meest prachtige emotionele sessies gehad. Van ieders kant was er ook totaal geen schaamte en ik denk dat je er ook zo in moet stappen.
 
Heel veel sessies hebben me de ogen flink geopend en heel veel herkenning gegeven. Mijn doel was mezelf krachtiger (maar wel met de juiste zachtheid) te voelen en dat is helemaal gelukt.
 
We hebben vele mooie sessies gehad waardoor je geconfronteerd werd met een heleboel karaktereigenschappen die ver terug gaan. Ook heb ik mezelf weer mogen ontdekken en omarmen, het kleine meisje binnenin, die was ik even kwijtgeraakt in de loop der jaren. Maar zoals gezegd: je mag er zijn en zo voel ik het nu ook. Lasten werden teruggegeven aan familieleden en anderen en ook dat gaf opluchting, hoop dat ik dat vast kan blijven houden.
 
Een traject als deze zou een ieder op deze aardbol goed doen. Men draaft maar door maar dit geeft diepe inzichten, je staat even stil en gaat terug naar jezelf.

Tamara Schalkx

Ik ben het Lost & Found groepstraject ingestapt zonder oordeel. Ik had wel een verwachting en hoopte op innerlijke groei en ontwikkeling, ik wilde mezelf hervinden. Tijdens dit traject heb ik veel geleerd van anderen en van mezelf, dankzij deelname aan dit traject ben ik goed op weg om te durven voelen en te vertrouwen op mijn instinct.
 
De onderdelen van dit traject die mij enorm hebben geholpen waren met name de sessies over m’n innerlijk kind, de familieopstellingen en energetisch werk.
 
De laatste individuele sessie waarbij we energetisch te werk gingen, heeft mij het meest geraakt. Door de muziek die Stephanie draaide en doordat ik me volledig durfde over te geven aan het voelen, kwam alles samen.
 
Overigens heb ik genoten van de wandeling door de duinen en het rennen naar beneden van de klimduin, wat een bevrijdend gevoel gaf mij dat! Heerlijk om weer even als kind zijnde, gillend naar beneden te rennen!
 
Mijn eerste kennismaking met familieopstellingen in dit traject was een bijzonder emotionele ervaring. Ik had geen idee wat ik me erbij moest voorstellen, maar het was treffend. Hierdoor ben ik mijn familie en ook mezelf anders gaan zien. Het was zeer verhelderend!
 
Ik heb in dit traject nieuwe inzichten gekregen op het gebied van innerlijke kracht, vertrouwen in mezelf, loslaten en zelfacceptatie. Wat ik over mezelf heb geleerd is dat ik er wel degelijk toe doe en dat ik datgene dat niet bij mij hoort, bij de ander mag laten. Ik kan niet iedereen pleasen en wil dat ook niet meer. Dit geeft me veel rust en ruimte.
 
Ik ben trots op mezelf dat ik dit aandurfde en ik ben supertrots op de krachtige groep met wie ik dit traject heb mogen ervaren.

I cannot make you happy,
but I can commit to support you in the creation of your own happiness.

Yung Pueblo

Van lijden naar leiden


De harde weg is mij welbekend. Ik kan het leven soms nog steeds ervaren als een worsteling en me afvragen waarom het nou nooit eens makkelijk gaat. Inmiddels ben ik erachter dat IK mijn allergrootse obstakel ben en de weg bewandel van zelfdestructie naar zelfacceptatie.

In mijn overleving als kind heb ik al mijn kracht ingezet om mijn gevoel te beschermen. Alles om pijn te vermijden. Ik bouwde een dikke muur om mijn hart en richtte mijn focus op anderen. Mij ontging niets, en tegelijkertijd maakte ik de emoties, gevoelens en ervaringen van anderen me onbewust eigen. Dat kostte mij veel kracht en energie. Mijn verstand werd mijn grootste raadgever, maar begreep niet wat ik voelde. Mijn lijf moest het ontgelden, fungeerde als schild en ving alle klappen op. Ik raakte steeds verder verwijderd van mijzelf.

Daar waar je jezelf voor je gevoel afschermt, blok je ook de fijne gevoelens. Ik onthield mezelf daardoor ook om vol te genieten van het leven, vocht voor vrijheid, maar hield mezelf gevangen. Ik dacht altijd een ander nodig te hebben om me goed te voelen, iemand die mij ging redden. Tegelijkertijd liet ik niemand echt binnen. Ik was niet in staat om te ontvangen en werd keer op keer bevestigd in mijn overtuiging dat ik het allemaal alleen moest doen. Ik liet niemand toen, waardoor het niemand echt lukt om door mijn muren heen te breken. Er is maar één persoon die dat kan en dat ben ikzelf.


Vanuit mijn stormachtige transformatie in het loskomen van de harde weg naar steeds meer licht en verbinding met mezelf, ben ik zowel individuele- als in groepstrajecten gaan coachen om anderen te kunnen ondersteunen op hun pad. Ik creëer een veilige omgeving en een zachte bedding waarbinnen jij achter je muren kan kijken, je processen kan aan gaan om stapje voor stapje dichter bij je gevoel te komen.

Ik reis, luister en voel mee op je pad. Geef ruimte en helderheid. Ik reik mogelijkheden aan om verder en dieper te kijken. Help je met het vinden van je antwoorden door de 'juiste' vragen te stellen. Ik nodig je steeds weer uit aanwezig te blijven bij alles wat je ervaart, uit je hoofd te komen, de verbinding met jezelf aan te gaan, je eigen plek in te nemen en je hart te volgen!

How people treat you is their karma, how you react is yours.
Dr. Wayne Dyer

alle rechten voorbehouden Stephanie de Viso
fotografie: sanneke beer | webdesign: zand en parels