Systemisch Werk & Familie Opstellingen

Een familie wordt als een systeem gezien met een eigen dynamiek. Het systeem kan zichtbaar en tastbaar gemaakt worden door personen (representanten) op te stellen in de ruimte. Met behulp van opstellingen kunnen verborgen delen weer zichtbaar worden en overlevingsstrategieën worden blootgelegd en aanvaard.

Pijn reist door familiesystemen, net zolang tot iemand bereid is te voelen.

Sonja Elferink

Voor wie?

Over de Familie-Opstellingdag....

Julia Fagel

De opstellingen ochtend was van begin tot het eind heel mooi en met liefde georganiseerd. Veel aandacht voor iedere deelnemer en Stephanie en Sanne volgde de energie goed. Verhelderend, soms pijnlijk maar heel bijzonder wat er allemaal naar boven komt. Ontzettend mooi werk doen jullie dames!

Mark de Weerd

Ik had geen idee wat familieopstellingen inhield en stond er totaal onbevangen in toen ik startte met de dag begeleid door Sanne en Stephanie. Wat er gebeurde was voor mij verbluffend. Ik was verbaasd over hoe ik voor totaal onbekenden een rol kon spelen in hun leven en deze ook voelde. Dit zijn zaken die als ik ze zelf navertel het zelf bijna niet geloof. Er is absoluut meer tussen hemel en aarde en je ‘weten’ is veel groter dan je denkt. Zo was het ook aan de ene kant glashelder wanneer mijn leven werd gespeeld en blijven er ook mooie vragen over waar ik mee aan de slag kan. Dit ga ik over een tijdje weer doen. De begeleiding was top!

Soraya Achgar

De zachte begeleiding waarmee Stephanie en Sanne mij door mijn opstelling heen hielpen was precies wat ik nodig had. Ze voelden goed aan wat voor mij nodig was om mij veilig te laten voelen en zo mijn deel aan te laten kunnen kijken. Stephanie en Sanne laten precies gebeuren wat nodig is en wat gezien mag worden.  Er werd een veilige sfeer gecreëerd vol liefde en warmte. Iedereen kreeg genoeg tijd en aandacht om haar opstelling te doen. Ik heb een hele fijne en leerzame dag gehad.

alle rechten voorbehouden Stephanie de Viso
fotografie: sanneke beer | webdesign: zand en parels